img
img

Van Ooijen Gouda Bewust Veilig

Vandaag is het de Bewust Veilig dag. De initiatiefnemers die deze dag in het leven riepen zijn: Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL, Aannemersfederatie Nederland. op deze dag staan alle deelnemers stil bij bewust veilig werken, een belangrijk en terugkerend onderwerp in onze werkzaamheden. Want nog elk jaar vinden er te veel ongevallen plaats in de bouw. Op veilig en gezond werken kun je niet genoeg hameren. Vandaar ook de slogan van dit jaar: ‘We blijven erop hameren!’. Zo hamert Van Ooijen Gouda er vandaag ook nog maar eens extra op!

Bewust veilig dag

Bij Van Ooijen Gouda startte we deze Bewust Veilig dag met een presentatie van directeur Harmen Eijkelenboom. Hij stond kort stil bij de bewust veilig dag en hamerde erop dat veilig en gezond werken van ons allemaal is. Veiligheid is alle dagen van het jaar van groot belang en het kan niet genoeg aandacht krijgen. Daarom kreeg het vandaag extra aandacht. Ook haalde Harmen nog even de pas behaalde trede 4 van de veiligheidsladder aan. Hier zijn we ontzettend trots op. Het onderstreept namelijk onze aandacht voor veiligheid. Onze KAM-specialist Lisa van Nieuwenhuizen heeft de kennis van collega’s nog eens goed aan de kaak gevoeld met een veiligheidsquiz. De beste speler won een leuke prijs. En Lisa gaf uitleg over onze nieuwe veiligheids-app, Qooling. Hierin kunnen we snel en eenvoudig meldingen doen over bijvoorbeeld niet-veilige situaties of bijna-ongevallen. Door aan deze meldingen een eigenaar te koppelen wordt de melding efficiënt opgepakt en afgehandeld.

Harmen Eijkelenboom | KAM-specialist Lisa van Nieuwenhuizen | Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Onderhoud NL, Aannemersfederatie Nederland

Gezellige afsluiting ochtend

De ochtend sloten we af met een krakend vers ontbijt van de lokale bakker. Tijdens het ontbijt hebben onze collega’s de ochtend nabesproken. Daarna startten zij met een brandend motortje de werkdag! Een mooie afsluiting van deze bijeenkomst. De rest van de dag konden onze collega’s nog de Bewust Veilig games doen op hun computer of telefoon.

Quizen over veiligheid

Weet jij onze veiligheidsquiz foutloos te maken? Test jouw kennis en doe de quiz hieronder.

De antwoorden van de quiz: 1 = A, 2 = A, 3 = A, 4 = B, 5 = A, 6 = A, 7 = 2244


Recente artikelen

Archief