img

Historie

De grondleggers van het huidige Van Ooijen Gouda zijn Marinus van Ooijen en zijn twee broers. Zij lieten zich in 1930 als freelancers inhuren. Hun eerste werk was in Willeskop en bestond uit het zetten van een paklaag, een baan maken en het aanbrengen van kleinplaveisel.

De broers gingen na de oorlog ieder hun eigen weg en Marinus zette samen met zijn zoon Theo het bedrijf voort. Onder de naam M. van Ooijen & Zn. pakten ze werk op in de grond- weg en waterbouw.

In de jaren tachtig werd de tak voor railinfra opgericht door de aanschaf van een tweedehands spoorkraan. De kleinschalige werkzaamheden aan het spoor leiden uiteindelijk tot een flinke verbreding van het portfolio van het bedrijf.

Ook voegden de kinderen van Theo zich in deze periode bij het bedrijf die in 2000 het stokje als eigenaar overnamen. Zij besloten in dat jaar ook de samenwerking met Mouwrik Waardenburg aan te gaan door samen een dochteronderneming op te richten: OMAC bv.
Dit bleek voor beide partners een goede strategische keuze. M. van Ooijen & Zn kon de overcapaciteit aan mensen en materieel inzetten en Mouwrik Waardenburg kon het extra werk afhandelen.

In 2018 werd voor de strategische aansluiting bij één van de grotere Nederlandse aannemers in de openbare ruimte gekozen: de Elkarij-groep. Dit zorgde ervoor dat het pallet aan expertise enorm groeide, waardoor M. van Ooijen & Zn zijn opdrachtgevers meer mogelijkheden dan ooit kan aanbieden. De Elkarij-groep wijzigde de bedrijfsnaam een jaar later in het huidige Van Ooijen Gouda bv.

images images