img

In de schoenen van Ramon

Werkvoorbereider Railinfra

Ramon werkt sinds 11 jaar bij Van Ooijen Gouda. Als werkvoorbereider Railinfra draagt hij zijn steentje bij aan het bedrijf. We laten Ramon aan het woord over zijn werkdag!

Voordat ik bij Van Ooijen Gouda terecht kwam had ik nog nooit van het bedrijf gehoord. Ik heb namelijk een hele andere achtergrond. Mijn eerste studie volgde ik aan de TU Delft, Lucht en ruimtevaarttechniek. In die tijd werkte ik bij de Albert Heijn. Uiteindelijk bleek deze studie niet voor mij weggelegd en ben ik het werkend leven ingegaan. Eerst als accountmanager bij een financieel detacheringsbureau. Er zat weinig toekomst in deze baan en mijn ambitie lag hoger dan dat. Daarom startte ik met de studie civiele techniek, als HBO deeltijd. Om het diploma te kunnen behalen moet je enkele jaren ervaring hebben in het werkveld. Via detachering ben ik toen bij Van Ooijen Gouda gekomen als werkvoorbereider. Ik heb sindsdien nooit de behoefte gehad om weg te gaan, hier ben ik opgegroeid.

Veel afwisseling

Als werkvoorbereider bij Van Ooijen Gouda heb je een heel gevarieerd takenpakket. Ik werk op de Railinfra afdeling en hou mij dus bezig met spoorprojecten. Geen dag is hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met plannen, begrotingen en tekeningen maken, vraag ik offertes aan en koop ik materialen in. De andere dag loop ik 10 km langs het spoor af en loop ik mee met de uitvoering. Ongeveer een kwart van mijn tijd sta ik in het veld. Dat is één van de redenen dat ik hier al 11 jaar werk. Ik kan ook niet zeggen dat één van de werkzaamheden er bovenuit steekt. Vooral de afwisseling maakt het een leuke en uitdagende baan.

“Geen dag is hetzelfde en je bent echt onderdeel van het team.”

Dag van een werkvoorbereider

Een dag in mijn schoenen start om 6 uur, als ik mijn bed uit stap. Rond 7 uur ben ik op het werk. Het eerste dat ik dan doe is samen met mijn collega’s een bakje koffie drinken. Een prettige start van de dag. Daarna start ik met mijn werkzaamheden, de ene keer is dat buiten en de andere keer achter mijn computer. Vaak komt er ook iets met spoed tussendoor dat opgepakt moet worden, er is altijd genoeg te doen. Rond een uur of vier zit mijn werkdag erop. Maar ik ga niet naar huis voordat ik met mijn collega’s nog even kop koffie drink en een praatje met ze maak. Rond half vijf/ vijf uur ga ik naar huis, precies op tijd voor het avondeten!

Mijn werkdag in één zin samenvatten is lastig… Maar ik kan wel zeggen: geen dag is hetzelfde en je bent echt onderdeel van het team. Van Ooijen Gouda is van oudsher een familiebedrijf en die sfeer hangt er nog steeds, collegiaal, sociaal en een goede sfeer.

Waarom Van Ooijen Gouda?

Wat ik fijn vind bij Van Ooijen Gouda is dat je bij het hele proces betrokken bent. Bij een groot aannemersbedrijf ben je onderdeel van het geheel. Je bent verantwoordelijk voor een klein stukje van het proces. Terwijl ik hier van A tot Z betrokken ben. En, als je je best doet dan kan er veel. Daarin is de werkgever flexibel. Je bent niet zomaar een nummertje maar echt van belang. Ik kan tegen werkzoekende alleen maar zeggen: Gewoon doen!

images images