img

In de schoenen van Thomas

Grondwerker Railinfra en Wegenbouw

Thomas is sinds 2 jaar werkzaam bij Van Ooijen Gouda en biedt met zijn vijf jaar ervaring een mooie aanvulling op onze kennis en expertise. Thomas is grondwerker bij Van Ooijen en heeft de opleiding all-round vakman niveau 3 afgerond. We laten Thomas aan het woord over zijn ervaring bij Van Ooijen Gouda.

Sinds vijf jaar ben ik werkzaam bij aannemersbedrijven, eerst in de groenvoorziening en daarna in de infra. Via SPG (verzorgt opleiding en uitzending) ben ik terecht gekomen in de infrawerken bij mijn vorige werkgever. Deze ging helaas failliet. Zo ben ik, ongeveer twee jaar geleden, terecht gekomen bij Van Ooijen Gouda, ik woon hier namelijk in de buurt en SPG had al snel de link gelegd. Bij Van Ooijen Gouda heb ik mijn opleiding af kunnen ronden en heb ik ondertussen ook niveau 3 behaald van de opleiding all-round vakman. Sinds een jaar, net na het afronden van niveau 2 werk ik via een vast contract bij Van Ooijen Gouda. Ik vind het heel mooi dat Van Ooijen Gouda wil investeren in jonge jongens zoals ik en ons een kans biedt op een mooie toekomst.

“Ik vind het heel mooi dat Van Ooijen Gouda wil investeren in jonge jongens zoals ik en ons een kans biedt op een mooie toekomst.”

Werkzaamheden als grondwerker

Ik ben grondwerker in wegenbouw en railinfra. Dit houdt in dat ik perrons en wegen voorbereid voor bestrating en asfalteren. In het weekend vind je mij veel langs het spoor en doordeweeks sta ik op het wegdek. Voor deze werkzaamheden ben ik vooral met de schep in de weer en zet ik met een laser de werkzaamheden uit. Ik werk graag met en bij machines en dat mag ik bij Van Ooijen ook veel doen! Het leukste van het vakgebied vind ik rioolwerk: ontgraven, buizen erin leggen, koppen stellen. Dus het woon- en bouwrijp maken van een gebied, dat doen we bij Van Ooijen niet veel maar komt wel af en toe voor.

Dag in de schoenen van

Mijn werkdag start om kwart over 5 als mijn wekker gaat en ik uit mijn bed stap. Dan kleed ik mij om, pak ik mijn koelbox in en stap ik de bus in. Om half zeven ben ik dan ongeveer in de keet en start ik met mijn collega’s op met een kop koffie. We bespreken wat er die dag moet gebeuren en wie, wat gaat doen. Aan het einde van de dag ruimen we op en bereiden we het werkterrein voor zodat we de volgende dag meteen weer kunnen starten. Rond vier uur/ half vijf ga ik dan op weg naar huis. Sommige dagen ga ik dan eerst nog langs de zaak om spullen terug te brengen die niet meer nodig zijn of spullen op te halen voor de volgende dag.

Waarom Van Ooijen Gouda?

Als ik mijn werk moet omschrijven dan zou ik zeggen: gevarieerd. “Er is veel diversiteit op een dag met een gezellige groep mensen.“ Wat ik mooi vindt, hier bij Van Ooijen, is dat je geen nummertje bent. Iedereen kent je persoonlijk en buitenpersoneel heeft gewoon direct contact met het kantoorpersoneel. Hier is iedereen gelijk, er zijn geen statussen, geen muur tussen binnen en buiten. Als er iets nodig is dan kan het snel geregeld worden en iedereen denkt met je mee. Dat is dan ook wat ik iedereen mee wil geven die erover nadenkt bij Van Ooijen te starten! Niet twijfelen maar doen, ik zie je op het asfalt!

images images