img

In de schoenen van Wouter

Wouter is sinds vier jaar in dienst bij Van Ooijen Gouda en heeft daarvoor ook al tijdens zijn stage ervaring opgedaan in de uitvoering. Wouter is uitvoerder binnen onze Railinfra tak. We laten Wouter aan het woord over zijn ervaring bij Van Ooijen Gouda.

Zeven jaar geleden ben ik bij Van Ooijen Gouda terecht gekomen voor mijn stage. Ik was toentertijd op zoek naar een stageplaats in de uitvoering. Ik was niet gericht op zoek naar een bepaald vakgebied, het is dan ook toeval dat ik bij Van Ooijen Gouda ben gestart. In 2014 was mijn eerste stage bij Van Ooijen Gouda in de uitvoering van de wegenbouw, daarna heb ik een tweede stage in de railinfra gevolgd. Het beviel mij zo goed dat ik nooit meer ben weggegaan. Na mijn opleiding ben ik aangenomen als assistent uitvoerder in de wegenbouw, inmiddels ben ik dus weer uitvoerder in de railinfra.

“Mijn stages bevielen mij zo goed dat ik nooit meer ben weggegaan.”

Als uitvoerder ben ik met van alles bezig. Doordeweeks ben ik veel op kantoor te vinden voor de voorbereiding, inkoop van materialen, planningen maken en het aansturen van de mannen buiten. Maar in het weekend en tijdens de nachtdiensten sta ik juist buiten op de werkvloer en help ik de jongens mee. Ik zorg eerst dat alles goed geregeld is, dat iedereen aan de slag kan en als het kan dan steek ik ook de handen uit de mouwen! Dat is ook iets dat ik leuk vind aan mijn werk, de afwisseling in werkzaamheden en de combinatie tussen binnen en buiten. Geen dag is hetzelfde.

Voor een dag in mijn schoenen moet je vroeg je bed uit. Om half vijf gaat namelijk de wekker en om zes uur sta ik al op kantoor. Ik begin de dag rustig en pak eerst gezellig een bakkie met de jongens, dat is helaas de laatste tijd niet het geval vanwege Corona. Als ik die dag binnen werk dan begin ik met het bijwerken van de administratie en het plannen van de volgende dag. Anders ga ik na de koffie door naar het werk buiten. Rond vier uur stoppen we met werken en zit de dag er weer op.

Als ik mijn werk en werken voor Van Ooijen Gouda zou moeten omschrijven dan komen de woorden afwisseling en fijne collega’s naar boven. De sfeer of cultuur van familiebedrijf heerst hier heel erg, ook al zijn we ondertussen veel gegroeid. Het is een platte organisatie, we werken als team met elkaar. Van projectleider tot aan grondwerker. We maken het samen en hebben respect voor elkaar. Dat is ook iets wat ik iedereen die erover nadenkt om bij Van Ooijen te komen werken mee wil geven. Kom bij de familie en laten we samenwerken!

images images