img
img

Gevangenis Sassenheim: Een bijzondere klus!

Van Ooijen heeft in opdracht van Blijdorp b.v. de luchtplaats van Teylingereind in Sassenheim geasfalteerd. Omdat de luchtplaats Rijn en Gaag alleen te voet te bereiken is hebben wij met behulp van een telescoopkraan het binnenterrein moeten asfalteren.

Het terrein wat we moesten asfalteren was 14,30 x 15,00. En de laagdikte 10 cm. Deze +/- 55 ton moest ook door de lucht aangevoerd worden. De 220 tons kraan diende een vlucht te maken van +/- 18 meter met een maximaal gewicht van 8 ton.

De asfalt machine was het zwaarste materieelstuk. Na het binnenzetten van het materieel (asfaltmachine en wals) zijn wij met behulp van een vlieger het asfalt naar binnen gaan hijsen. Buiten de muur stond een asfaltauto met daarin het asfalt.

Met behulp van een mobiele kraan werd 2 ton asfalt in een wieldumper geschept. Deze werd dan in de vlieger gereden en met een spanband gezekerd. De telekraan tilde de vlieger met dumper over de muur in de luchtplaats. Daar werd de dumper er weer uitgereden naar de asfaltmachine om het asfalt in de hopper te kiepen. Dit heeft zich zo’n 25 keer herhaald om het speelveld te kunnen realiseren.

image
image
image
image
image
image